Витасин
Вече пет поколения инвестираме своето време, енергия и любов с единствената цел да помагаме на хората. И ще продължаваме да го правим.

Казвам се Ваня Ташева и това е историята на Витасин.

Всичко започва от прабаба ми – Йорданка Килюрова – баба Дана, която e научила рецептата от своята майка – моята пра-прабаба, за която за съжаление, знаем прекалено малко. Баба Дана е правила този крем в малкото родопско селце Средногорци, за използване от семейство, приятели и съседи. За облекчаване на всякакъв вид рани и изгаряния, съпътстващи физическия труд на село.

Това естествено се случвало не в големия производствен цех, а в нейната кухня, с хора идващи на приказка и за да вземат от този крем – чудо. Дотогава кремът все още нямал име, нямал и замисъла за ‚бизнес‘, единствената цел е да се помага на хората. Максима, от която се водим и до днес.

Рецептата, която прабаба ми използвала тогава, такава каквато тя е научила от своята майка, се запазила във времето и в поколенията, непроменена. Защото за нас е изключително важно да спазваме традициите, които тя е положила, да съхраним наследството, което ни е завещала.

Както може да предположите, това изключва всякакъв вид ‚модерни‘ консерванти, оцветители, Е-та, парабени, силикони и прочие. Рецептата съдържа и винаги ще съдържа само и единствено натурални, качествени, естествени съставки.

Това, което в момента, е актуално да се нарича био, натурален продукт, ние наричаме традиция.

Всяко кремче е напълнено на ръка, всяка капачка сложена, всяка кутийка затворена от нас. Нито една от тези стъпки не включва автоматизация, машинизация или конвейерна линия. Знам го, защото съм част от тези стъпки от малка. Действително едни от първите ми спомени са от това как затварям кутийки за изпращане по пощата на хора от цяла България, поръчали по телефона на баба ми в Мадан. Но да не изпреварвам историята, баба ми беше велика жена.

Уебсайт: www.vitassin.eu

E-mail: contact@vitassin.eu

Телефон: +359888 759 451

FB: @vitassin